Personvernerklæring

1. Hvem er behandlingsansvarlig?
Personvernerklæringen gjelder for Nidaros Bispedømme (heretter kalt bispedømmet) og bispedømmets nettsteder. Nidaros Bispedømme er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn. Vi følger personvernforordningen (PVF). For behandling av personopplysninger i kirken generelt, se siden https://kirken.no/personvern.

2. Hvilke personopplysninger og formålet med behandlingen
For å rekruttere frivillige til arbeidet i bispedømmet, har vi en side på Facebook hvor Facebook-brukere kan like og følge bispedømmets side. Bispedømmet og Facebook er felles behandlingsansvarlige for dine personopplysninger.

Avtalen mellom deg og Facebook Inc dekker Facebooks behandling av dine personopplysninger. Bispedømmet ber Facebook Inc om å plassere annonser som kan tiltrekke din interesse når du bruker Facebooks tjenester. Bispedømmet behandler følgende personopplysninger om deg: Navn, Facebook-profil, e-postadresse og telefonnummer.

Hvis du går inn på bispedømmets landingsside (https://frivillig-i-kirken.no) behandler vi de samme personopplysningene om deg. I tillegg bruker vi tjenesten Hotjar, som anonymt følger og utarbeider statistikk over brukerne på nettsiden.

3. Behandlingsgrunnlag
Bispedømmet publiserer filmer med bilde av frivillige på Facebook-sidene og landingssiden. Behandlingsgrunnlag er PVF art 6 (1) (a), samtykke. Samtykke kan når som helst trekkes tilbake av brukeren (frem til publiseringstidspunktet) ved å sende en e-post til nidaros.bdr@kirken.no. Ved tilbaketrekking av samtykke slettes personopplysningene vi har lagret på deg. For informasjonskapsler (via Hotjar) og andre personopplysninger, er behandlingsgrunnlaget PVF art 6 (1) (f) og for personopplysninger om særlig kategori (religion) PVF art 9 (2) (d).

4. Innsyn og endring i personopplysningene vi har lagret om deg
Du kan sende en e-post til nidaros.bdr@kirken.no for å be om en oversikt over alle personopplysninger vi har lagret om deg, og hvordan denne informasjonen brukes. Vi svarer så snart vi kan og senest innen 30 dager.

5. Sletting av personopplysninger
Du kan når som helst sende en e-post til nidaros.bdr@kirken.no for å slette opplysningene vi har lagret på deg. De blir slettet innen 72 timer fra forespørselen er mottatt.

6. Behandling av personopplysninger
Det er kun ansatte i Nidaros Bispedømme med tjenstlig behov som behandler personopplysninger om deg. Alle ansatte har taushetsplikt.

Facebook Piksel
For å bedre samspillet mellom Nidaros Bispedømmes nettsteder og Facebook Inc har vi installert Facebook Piksel, som er et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsteder. Dette scriptet blir brukt for å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsteder, og til markedsføring på Facebook. Trykk her for å lese mer om Facebook Pixel.

Hotjar
Vi bruker analyseverktøyet Hotjar for å analysere hvordan besøkende av våre nettsteder bruker nettsiden. Dette verktøyet viser f.eks hvor brukerne klikker og hvor langt ned på siden de scroller. Hotjar lagrer ingen personopplysninger, da alt av informasjon er anonymisert. Trykk her for å lese mer om Hotjar.

7. Varsling om sikkerhetsbrudd
Dersom det skulle skje et sikkerhetsbrudd og dine personopplysninger kommer på avveie har Nidaros Bispedømme en plikt om å melde dette til Datatilsynet innen 72 timer etter at bruddet er oppdaget.

8. Cookies på nettsiden
Cookies, eller informasjonskapsel, er en liten tekstfil som lagres og legges i nettleseren din med mindre du har skrudd av denne funksjonen i innstillingene på din nettleser.

9. Utlevering av opplysninger
Nidaros Bispedømme vil ikke gi videre eller selge dine personopplysninger til tredjepart uten ditt samtykke. Behandlingen av dine personopplysninger av Facebook Inc er regulert i din avtale med dette med selskapet.

10. Kontaktinformasjon
Ved spørsmål knyttet til personopplysninger om deg og/eller innsyn, endring eller sletting av personopplysninger, ta kontakt med nidaros.bdr@kirken.no.